U kunt natuurlijk iemand uit uw omgeving vragen om eens mee te kijken naar de administratie of om u te helpen met het invullen van een lastig formulier.

Heeft u niet zo iemand in uw buurt, dan zijn er vrijwilligers die u kunnen helpen om uw administratie weer op orde te krijgen. U kunt ook een cursus volgen die u helpt bij het omgaan met geld.

Hulp van een vrijwilliger bij de thuisadministratie

U kunt hulp bij thuisadministratie krijgen van een vrijwilliger. U kunt bijvoorbeeld terecht bij:

  • Socius maatschappelijk dienstverleners, contact via 088 8876900
  • Sociaal team in uw buurt voor hulp bij het invullen van formulieren

Na een intakegesprek komt er een vrijwilliger bij u thuis. Deze leert u langzamerhand zelf uw papieren weer op orde te houden en met uw bankzaken om te gaan. De bedoeling is dat u het zelf leert doen. Dus u zit gewoon naast de vrijwilliger, u kijkt mee. En gaandeweg neemt u het zelf over.

De lokale vrijwilligerscentrale kan u ook helpen met zoeken naar een vrijwilliger. Kijk bij vrijwilliger nodig voor meer informatie.

Bij een formulierenbrigade kunt u vaak binnenlopen met uw vraag.

Hulp bij de belastingaangifte

Het invullen van de belastingaangifte kan een hele opgave zijn. Zeker als u het lastig vindt om dit op de computer te doen. Vindt u het prettig om hierbij hulp te krijgen, en is er niemand in uw omgeving die u kan helpen? Dan kunt u kijken of u van iemand ondersteuning bij de belastingaangifte kunt krijgen. Meer informatie over de jaarlijkse belastingaangifte.

Cursus omgaan met geld volgen

Vaak worden er (gratis) cursussen georganiseerd voor mensen die beter willen omgaan met geld. U kunt eens kijken welke cursus er binnenkort georganiseerd wordt.

Schulden voorkomen

Lukt het u niet om op tijd uw rekeningen te betalen? Dreigt u in de schulden te raken? Dan is het verstandig om snel actie te ondernemen. Bekijk de tips of schakel direct hulp in. Misschien kan iemand uit uw omgeving u helpen om orde op zaken te stellen.

Komt u er zelf niet uit en stapelen de schulden zich op, dan kunt u terecht bij de schuldhulpverlening.

Budgetcoach

Wilt u persoonlijke begeleiding om uw geldzaken weer op orde te krijgen, dan heeft u misschien iets aan de hulp van een budgetcoach. Dit is meestal een professionele coach, die tegen betaling werkt. Een budgetcoach is geen schuldhulpverlener: bij grote financiële problemen kunt u terecht bij de schuldhulpverlening.

Bewindvoering: overnemen financiële beslissingen

Het kan voorkomen dat iemand (bijvoorbeeld door ziekte of een beperking) helemaal niet meer in staat is om zijn geldzaken zelf te regelen. Als iemand zelf geen beslissingen meer kan nemen over zijn of haar financiën, dan kan een bewindvoerder worden aangesteld. De bewindvoerder regelt dan de geldzaken. Het aanstellen van een bewindvoerder verloopt via de rechter.

Hulp bij schulden

Bent u niet meer in staat om uw rekeningen te betalen? Wacht dan niet te lang en zoek tijdig hulp. Sinds juni 2017 kunt u terecht op het Inloopspreekuur geldzaken. Dit spreekuur is voor bewoners van Beverwijk en Wijk aan Zee die vragen hebben over financiële problemen. Deskundigen van Sociaal.nl en Socius zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Als het korte gesprek tijdens het inloopspreekuur onvoldoende is, wordt er een vervolgafspraak gemaakt. Bij dat gesprek zijn dezelfde deskundigen aanwezig.

Het spreekuur vindt elke vrijdag van 10.00 uur tot 12.00 uur plaats in het Stadhuis. Wilt u tussen 10.00 uur en 11.00 uur komen, dan vragen wij u van te voren een afspraak te maken via het Klant Contact Centrum op 0251-256 256. Het volgende uur is een open inloop. Op dezelfde tijd is het inloopspreekuur van het Sociaal team. Hier kunt u terecht met vragen op het gebied van werk, opvoeding, sociale contacten, onderwijs, gezondheid of wonen.

Ook de websites nibud.nl en zelfjeschuldenregelen.nl kunnen u helpen om zelf van uw schulden af te komen. Op www.beverwijk.startpuntgeldzaken.nl helpt u uw inkomsten en uitgaven in balans te brengen.

Hulpaanbod

Budgetcoaching

Budgetbeheer

Budgetcoaching: cliënt te ondersteunen op weg naar...

Budgetcursus

Grip op je knip

Steeds meer mensen komen tegenwoordig in financiële...

E-learning Signaleren en oplossen zorgverzekeringsschulden

Signaleren en oplossen zorgverzekeringsschulden Het programma:...

Hulp bij thuisadministratie

Belastingservice aan huis

De belastingservice aan huis helpt leden van de ledenvereniging...

Financiële administratie thuis

Veel mensen vinden het lastig om hun administratie op orde te...

Hulp bij het invullen van formulieren

Financiële administratie thuis

Veel mensen vinden het lastig om hun administratie op orde te...

Hulp bij de belastingaangifte

Belastingspreekuur

In 2020 is er 1 belastingaangifte-informatiebijeenkomst gepland.

Belastingspreekuur

In 2020 is er 1 belastingaangifte-informatiebijeenkomst gepland.

Belastingservice aan huis

De belastingservice aan huis helpt leden van de ledenvereniging...

Hulp van een maatje bij de administratie

Schuldhulpverlening door een maatje

Een maatje helpt bij het op orde brengen van iemands geldzaken .En...

Organisaties

Humanitas

Humanitas - IJmond

 06-35 11 34 35 humanitas.nlLauraplein 11961GPHeemskerk

Maatschappelijk werk bij geldproblemen

Nibud

 030-23 91 350 nibud.nlArthur van Schendelstraat 5503511MHUtrecht

Schuldhulpverlening: budgetcoach

Fexx Budgetbeheer

 075-20 73 028 fexx.nlSluispad 91505EJZaandam

Meer info, melding of aanvraag

Vergelijk hulpaanbod