Een ouderenadviseur geeft informatie, advies en praktische hulp aan ouderen. De ouderenadviseur is een onafhankelijke hulpverlener, die uw belang behartigt.

Ouderenadvies in de regio IJmond

U kunt voor hulp en advies terecht bij de ouderenadviseur van Socius Maatschappelijk Dienstverleners via 088 - 88 76 900. De ouderenadviseur kan ook bij u aan huis komen. Op de website van Socius vindt u ook een kort antwoord op veel voorkomende vragen.

Daarnaast is het mogelijk dat u eens binnenloopt bij het Sociaal Team in uw buurt om uw situatie te bespreken. Zeker als er meer speelt dan één probleem kan het Sociaal Team goed meedenken, wegwijzen en ondersteunen. Socius werkt mee in de Sociaal Teams. U kunt contact opnemen met het Sociaal Team.

Wat doet de ouderenadviseur?

De ouderenadviseur kan u helpen om zelf te beslissen over uw hulp of zorg. Hij of zij geeft informatie en advies en regelt praktische zaken. Bij de gemeente en bij andere instanties. U kunt ook terecht bij een ouderenadviseur als u vragen heeft over de zorg voor een ouder iemand. U bepaalt zelf hoe u het het liefste wilt en wat u nodig heeft. U houdt zelf de regie.

De ouderenadviseur kan ook meegaan naar gesprekken, bijvoorbeeld het gesprek.

Wanneer naar de ouderenadviseur?

Een ouderenadviseur is gespecialiseerd in onderwerpen waar veel ouderen mee te maken hebben. Thema's waar ouderenadviseurs veel van weten zijn bijvoorbeeld:

  • Zelfstandig wonen of naar een zorginstelling?
  • Vervoer en hulpmiddelen voor ouderen.
  • Activiteiten ondernemen en omgaan met eenzaamheid.
  • Zorgen voor iemand in uw omgeving, regelen van respijtzorg en het voorkomen van overbelasting

Hulpaanbod

Ouderenadvies

Ouderenadvies

Socius ondersteunt, begeleidt en adviseert mensen die dat nodig...

Meldpunt Zorg en Overlast

Het team van het Meldpunt Zorg en Overlast geeft advies,...

Ouderenombudsman

telefonische hulpverlening

Vergelijk hulpaanbod