Bij een mantelzorgondersteuner kunt u uw vragen stellen over alles wat komt kijken bij de zorg. Bijvoorbeeld: hoe u de zorg kunt regelen, hoe u zelf leuke dingen kunt blijven doen, hoe u goed omgaat met de aandoening van uw naaste en welke hulpmiddelen er mogelijk zijn.

Advies en steun bij mantelzorg

Advies en praktische hulp bij het regelen van de zorg kunt u krijgen via het mantelzorgsteunpunt in uw gemeente. Voor de gemeenten Beverwijk en Heemskerk kunt u terecht bij MaatjeZ.

MaatjeZ, Centrum voor Mantelzorg

Bij MaatjeZ kunt u terecht voor advies, tips en het regelen van vervangende zorg. Bel 088-995 77 88 of stuur een e-mail naar info@maatjez.nl. Meer gegevens van MaatjeZ.

Jonge mantelzorger

Ben je jong en zorg je voor iemand uit je gezin? Je staat er niet alleen voor! In Beverwijk en Heemskerk zijn er meer jonge mantelzorgers. Op de website van MaatjeZ lees je hun verhalen en kan je zelf je verhaal kwijt, als je dat wilt. Voor tips en hulp in jouw situatie kan je contact opnemen met MaatjeZ.

MantelzorgNL

MantelzorgNL is de landelijke vereniging voor mantelzorgers. Zij behartigen de belangen van mantelzorgers en geven ondersteuning.

U kunt lid worden van MantelzorgNL of naar hun Mantelzorglijn bellen (030 760 60 55). U kunt daar terecht met al uw vragen, zorgen en problemen.

Ouderenadviseur of cliëntondersteuner

Heeft u behoefte aan hulp bij het regelen van de zorg? Een cliëntondersteuner kan met u meedenken, helpen met aanvragen van zorg, en u helpen in het contact met zorginstellingen. Meer lezen over cliëntondersteuning.

Een ouderenadviseur is gespecialiseerd in de vragen en problemen over zorg die ouderen tegenkomen. Een ouderenadviseur is er ook om mantelzorgers te adviseren over de zorg voor een ouder iemand. Meer lezen over ouderenadvies.

Casemanager dementie

Een casemanager dementie ondersteunt mensen met dementie en mantelzorgers bij al hun vragen over dementie. Daarnaast biedt hij of zij informatie over zorgmogelijkheden en helpt eventueel zorg te regelen. De casemanager is uw aanspreekpunt voor vragen, ook wanneer er meerdere zorgverleners betrokken zijn.

U kunt bij uw huisarts of uw zorginstelling navragen of u hulp kunt krijgen van een casemanager.

Bijeenkomsten voor mantelzorgers

MaatjeZ organiseert bijeenkomsten voor mantelzorgers waar u veel informatie kunt opdoen over mantelzorg en het omgaan met de aandoening of beperking van uw naaste. Bijvoorbeeld het Themacafé. Er zijn ook regelmatig gespreksgroepen bij MaatjeZ. Neem contact op met MaatjeZ voor meer informatie.

Ook patiëntenverenigingen organiseren vaak bijeenkomsten, lezingen en workshops. U kunt onder het kopje 'Hulpaanbod' kijken wat er beschikbaar is.

Informatie van uw gemeente

Heeft u een vraag over mantelzorgen of over mantelzorgondersteuning in uw gemeente? Dan kunt u ook contact opnemen met het Sociaal Team / het team Wmo om uw situatie te bespreken; een medewerker zal dan met u meedenken over een passende oplossing voor uw vraag.

Hulpaanbod

Mantelzorgondersteuning

Mantelzorgondersteuning

MaatjeZ ondersteunt mantelzorgers zodat zij de zorgtaken...

Mantelzorgondersteuning

De ruim 300 Steunpunten Mantelzorg in het land richten zich op het...

Mantelzorgondersteuning

Mantelzorgondersteuning

Lotgenotencontact mantelzorgers

Alzheimer Café

Zie informatie Alzheimer Café op website...

Regionale inloopbijeenkomsten

Ouders kunnen met elkaar en vrijwilligers van Balans tips, ideeen...

Lotgenoten en regiobijeenkomsten

De lotgenotenbijeenkomst is gericht op het contact leggen met...

Organisaties

Steunpunt mantelzorg

MaatjeZ, Centrum voor Mantelzorg

 088-99 57 788 maatjez.nl

Mantelzorgorganisatie

MaatjeZ, Centrum voor Mantelzorg

 088-99 57 788 maatjez.nl

Uw Mantelzorgmakelaar Joke Tiemersma

 06-13 85 83 98 uwmantelzorgmakelaar.net

Wmo-loket

Gemeente Beverwijk

 0251-25 62 56 beverwijk.nlStationsplein 481948LCBeverwijk

Vergelijk hulpaanbod