Algemene informatie

In het peutercentrum kunnen kinderen fijn met elkaar spelen, in veilige en gezellige ruimtes, binnen én buiten. De kinderen komen minimaal twee dagdelen per week, gedurende 40 weken per jaar (de basisschoolweken). Er werken twee professionele pedagogisch medewerkers met een groep van 16 kinderen. Soms zijn de groepen kleiner (maximaal acht kinderen); dan is er één pedagogisch medewerker.

Peuters spelen om te ontdekken en te leren. Goed en gevarieerd spel helpt hen bij hun ontwikkeling. Daarom bieden we de kinderen allerlei vormen van uitdagend spel, individueel en in de groep. Ook heeft een peuter behoefte om te weten wat er staat te gebeuren. Elk dagdeel heeft een vaste indeling met o.a. vrij spel, de kring, liedjes zingen, voorlezen, samen buiten spelen en iets eten. Dat geeft de peuters een gevoel van veiligheid.

In onze peutercentra wordt Voorschoolse Educatie (VVE) aangeboden aan kinderen die – met name in hun taalontwikkeling – een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Deze peuters mogen twee extra dagdelen – zonder extra kosten voor de ouders - naar het peutercentrum komen. Alle peutercentra werken met de VVE methodes ‘Uk&Puk’ en ‘Piramide‘. Aan de hand van leuke thema’s spelen de pedagogisch medewerkers intensief met de kinderen. Spelenderwijs leren de peuters nieuwe woorden en begrippen. Zo komen de kinderen beter voorbereid op de basisschool! Het consultatiebureau (jeugdgezondheidszorg) weet of je kind mee mag doen aan de extra VVE dagdelen en verstrekt de indicatie. Kinderen met een VVE-indicatie krijgen via onze plaatsingsmedewerker een plek voor twee extra dagdelen.

Peutercentra Beverwijk B.V. heeft 8 peutercentra in de gemeente Beverwijk/Wijk aan Zee: Calimero, Dribbel, Kleine Beer, Montessori, Plons, Roetsjj!, Nemo, 't Zeepaardje.  

Contactinformatie

 0251-30 03 65Hoflanderweg 451947ZB Beverwijk www.welzijnswb.nl www.pcbeverwijk.nlLaatste controle: januari 2021

Plan route

Postadres
Postbus 1991940AD Beverwijk

Openingstijden

Zie website www.pcbeverwijk.nl

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje (*).

Niet gevonden wat u zocht?

Meer organisaties voor:

Peuteropvang, voorschool
Vergelijk hulpaanbod