Bibliotheek IJmond Noord

vestiging Beverwijk

Logo van Bibliotheek IJmond Noord

Algemene informatie

Lezen is van vroeger, lezen is van nu en lezen is van de toekomst. De bibliotheek biedt u een uitgebreide collectie romans, informatieve boeken, jeugdboeken en prentenboeken: gewoon als altijd lekker een bladzijde omslaan en plaatjes kijken. De collectie is ingedeeld in diverse interessegebieden. Zo vindt u romantische verhalen, kookboeken, boeken over gezondheid en over tuinieren bij Lifestyle en detectives, thrillers en computerboeken bij Hoogspanning.En wat wij zelf niet in één van onze vestigingen hebben, kunnen we voor u aanvragen.

Maar de bibliotheek heeft meer dan alleen boeken, het is een plek om kranten en tijdschriften te lezen, voor te lezen aan uw kind, gratis te internetten met uw laptop of tablet via wifi, te chillen en gamen met vrienden, films en games uit te zoeken… en nog veel meer!

De bibliotheek is ook een plek voor ontmoeting met andere lezers, schrijvers en gamers. Er worden lezingen en workshops georganiseerd over tal van onderwerpen en met bekende en minder bekende schrijvers. Jongeren kunnen gamen en de jeugd ontdekt haar talenten in de 100Talentenbibliotheek. Bezoek ook eens ons Digitaal inloopspreekuur.

Contactinformatie

 0251-22 85 91Kerkplein 51941HD Beverwijk www.bibliotheekijmondnoord.nlLaatste controle: september 2020

Plan route

Toegankelijk

Toegankelijk: Rolstoeltoegankelijk
Rolstoeldoorgankelijk
Lift of traplift aanwezig
Aangepast sanitair, aangepast toilet

Contactpersoon

Hulpaanbod

Aangepast lezen

Mensen die moeite hebben met kleine letters kunnen gebruik maken van een collectie boeken in een grote letterdruk. En ook de collectie luisterboeken op cd groeit gestaag. In de bibliotheek kunt u advies krijgen over aangepast lezen voor blinden en slechtzienden, dyslectici en kinderen met een leesachterstand.

Belastingspreekuur

In 2020 is er 1 belastingaangifte-informatiebijeenkomst gepland.

Boek aan huis

Bent u aan huis gebonden of kunt u niet meer zelf naar de bibliotheek komen? Dan is er voor u de Bibliotheek aan huis dienst. Een vrijwilliger brengt dan boeken bij u thuis. Vraag in de bibliotheek naar de folder ‘Bibliotheek aan huis’.

Boekstart

Samen lezen met een kind of baby is leuk en ook nog eens heel goed voor de ontwikkeling van een kind. Samen een boekje bekijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren en verhaaltjes vertellen. Kinderen die al vroeg met boeken in aanraking komen hebben een voorsprong op school. En daar...

Coronahulp

De bibliotheek is weer open. Gaat u zelf liever nog niet naar buiten? Dan is er voor u de Bibliotheek aan huis dienst. Een vrijwilliger brengt in overleg met u regelmatig boeken bij u thuis.

Digitaal inloopspreekuur

Op dit inloopspreekuur kunt u terecht met al uw vragen over computers en tablets. Neem uw laptop of tablet mee. Het is ook handig als u uw wachtwoorden weet. 

Digitale Bibibliotheek

De bibliotheek brengt orde in de stroom van informatie. U kunt gebruik maken van de collectie informatieve boeken, maar ook van gratis (voor leden en niet-leden) in de bibliotheek te raadplegen online bestanden. De bibliotheek biedt betrouwbare informatie zoals de tests van de Consumentenbond en...

Gratis databanken via internet

Naast boeken, tijdschriften, dvd’s, blu-ray's en games biedt de bibliotheek een schat aan informatie die op het eerste gezicht verborgen blijft. In de bibliotheek heeft u een groot aantal speciale databanken gratis tot uw beschikking waaronder recensies van boeken, Winkler Prins Encyclopedie en de consumententests van de Consumentenbond.

Leeskringen

Samen lezen is leuker. Met anderen samen een boek lezen is leuk en biedt vaak nieuwe en andere inzichten. Een leeskring is een uitermate geschikte vorm van ‘samen lezen’. Als leeskring kunt u intekenen op het huren van leeskringkoffers. Deze koffers bevatten zeven exemplaren van hetzelfde...

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Niet gevonden wat u zocht?

Meer organisaties voor:

Bibliotheek, Mediatheek
Vergelijk hulpaanbod