Menu

Bibliotheek IJmond Noord

vestiging Heemskerk

Afbeelding bij de organisatieAfbeelding bij de organisatie

Algemene informatie

Lezen is van vroeger, lezen is van nu en lezen is van de toekomst. De bibliotheek biedt u een uitgebreide collectie romans, informatieve boeken, jeugdboeken en prentenboeken: gewoon als altijd lekker een bladzijde omslaan en plaatjes kijken. De collectie is ingedeeld in diverse interessegebieden. Zo vindt u romantische verhalen, kookboeken, boeken over gezondheid en over tuinieren bij Lifestyle en detectives, thrillers en computerboeken bij Hoogspanning. En wat wij zelf niet in één van onze vestigingen hebben, kunnen we voor u aanvragen.

Maar de bibliotheek heeft meer dan alleen boeken, het is een plek om kranten en tijdschriften te lezen, voor te lezen aan uw kind, gratis te internetten met uw laptop of tablet via wifi, te chillen en gamen met vrienden, films en games uit te zoeken… en nog veel meer!

De bibliotheek is ook een plek voor ontmoeting met andere lezers, schrijvers en gamers. Er worden lezingen en workshops georganiseerd over tal van onderwerpen en met bekende en minder bekende schrijvers. Jongeren kunnen gamen en de jeugd ontdekt haar talenten in de 100Talentenbibliotheek. Bezoek ook eens ons Digitaal inloopspreekuur.

Contactinformatie

 0251-22 85 91Maerten van Heemskerckplein 31964EZ Heemskerk www.bibliotheekijmondnoord.nlLaatste controle: december 2019

Plan route

Contactpersoon

Hulpaanbod

Belastingspreekuur

In 2019 zijn er 2 belastingaangifte-informatiebijeenkomsten gepland.

Boekstart

Samen lezen met een kind of baby is leuk en ook nog eens heel goed voor de ontwikkeling van een kind. Samen een boekje bekijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren en verhaaltjes vertellen. Kinderen die al vroeg met boeken in aanraking komen hebben een voorsprong op school. En daar...

Leeskringen

Samen lezen is leuker. Met anderen samen een boek lezen is leuk en biedt vaak nieuwe en andere inzichten. Een leeskring is een uitermate geschikte vorm van ‘samen lezen’. Als leeskring kunt u intekenen op het huren van leeskringkoffers. Deze koffers bevatten zeven exemplaren van hetzelfde...

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Niet gevonden wat u zocht?

Meer organisaties voor:

Bibliotheek, Mediatheek
Vergelijk hulpaanbod