Geld en kinderen

Opgroeiende kinderen brengen veel kosten met zich mee. Tot de 18e verjaardag van je kind ben je als ouder financieel verantwoordelijk.

De kosten van een kind

Opgroeiende kinderen brengen veel kosten met zich mee. Hoe bereid je je zo goed mogelijk voor en waar vind je informatie over toeslagen die je kunt aanvragen?

Geld bijhouden

Grip op je geld is belangrijk om financiele problemen te voorkomen. Hoe pak je dit goed en eenvoudig aan?

Sparen

Spaargeld komt niet alleen van pas bij onverwachte uitgaven, maar kan ook een leuk bedrag voor je volwassen kind opleveren. Hoe spaar je geld?

Aansprakelijkheid

Minderjarige kinderen mogen zonder toestemming van hun ouders geen overeenkomsten aangaan. Wanneer ben je aansprakelijk en wat kun je doen?

Verzekeringen

Een zorgverzekering hebben is verplicht en je kind is tot 18 jaar meeverzekerd. Waar moet je op letten en welke andere verzekering is handig om te hebben?

Toeslagen en tegemoetkomingen

In Nederland heb je als ouder van een minderjarig kind recht op diverse toeslagen en tegemoetkomingen. Welke zijn er allemaal en waar vraag je ze aan?

Kinderbijslag

Je hebt recht op kinderbijslag als je kinderen onder de 18 jaar hebt of verzorgd. Waar hangt de hoogte van deze bijslag van af en wanneer ontvang je het?

Kindgebonden budget

De hoogte van het kindgebonden budget is afhankelijk van je inkomen en het aantal kinderen dat je hebt. Wat moet je nog meer weten over deze toeslag?

Kinderopvangtoeslag

Kinderopvangtoeslag is een tegemoetkoming in de kosten van de kinderopvang. Wanneer heb je hier recht op en aan welke voorwaarden moet je voldoen?

Vergelijk hulpaanbod