U wilt graag leuke activiteiten ondernemen. Maar welke activiteiten zijn er? Een overzicht van de mogelijkheden.

Bij u in de buurt

Elk dorp, buurt of stad heeft weer zijn eigen centra, organisaties en instellingen die activiteiten organiseren.

Er zijn vaak ook aankondigingen te vinden in uw huis-aan-huisblad of de wijkkrant, dagblad De Kennemer publiceert één keer per twee weken een pagina voor senioren: De Seniorenwijzer. Of briefjes in de supermarkt of op prikborden in het wijkcentrum. U kunt ook informeren bij de bibliotheek, een ontmoetingscentrum of activiteitencentrum in de buurt of bij We(l)doen IJmond. De woonzorgcentra van de ViVa! Zorggroep organiseren ook activitenten voor senioren in de wijk.

Sport en bewegen

Op een sportvereniging of bij een sportschool kunt u twee vliegen in een klap slaan. Kijk eens bij beweegtips. U leert nieuwe mensen kennen en u doet aan bewegen. Houdt u van hardlopen? Dan kunt u eens rondvragen naar loopgroepjes. U kunt ook gaan bewegen door een cursus of lessen te gaan volgen. Denkt u maar aan yoga, een vechtsport, schaatsen of skeeleren.

Wilt u meer weten over het sportaanbod in uw gemeente, kijk dan eens op de website van Beverwijk Fit & Actief. U vindt er een overzicht van sportverenigingen en sportieve activiteiten voor iedereen. Bij Sport met een beperking vindt u meer informatie over aangepast sporten.

Een nieuwe hobby

Misschien kunt u een nieuwe hobby vinden door bij een club of een vereniging te gaan. Heeft u wel eens gedacht aan: toneel spelen, darten, meehelpen in de buurtmoestuin, salsadansen, schaken of een hobbyclub?

U kunt ook iets gaan doen met muziek, bijvoorbeeld een instrument leren spelen, zingen in een koor of lid worden bij een muziekvereniging.

Dit soort activiteiten kunt u vinden in het buurtcentrum bij u in de buurt of in het ouderencentrum.

Cursussen volgen

Er zijn in de gemeente Beverwijk instellingen te vinden die cursussen organiseren op allerlei gebieden: computeren, kleding maken, fotografie, natuur, spiritualiteit, schilderen, filosofie. Voor voorbeelden kunt u op deze pagina kijken onder het kopje 'Hulpaanbod'.

Dit geeft u de mogelijkheid om iets leuks te leren, terwijl u ook nog nieuwe mensen leert kennen.

Voor de jeugd

In Beverwijk wordt veel georganiseerd voor kinderen en jongeren. Denk aan organisaties als Stichting Welzijn Beverwijk, Scouting of Streetrulez.

U kunt denken aan de speeltuin en aan een buurtreisje.

Als u zelf (of met een groep buren) een idee heeft, kunt u daar ook mee aan de slag. U kunt bij het jongerencentrum, op scholen of bij vrijwilligersorganisaties in de buurt vragen welke mogelijkheden er zijn.

Zelf een activiteit organiseren

U kunt zelf op zoek gaan naar mensen die het leuk vinden om eens iets samen te doen: naar de film, wandelen, fietsen, kaarten, bridgen, vissen.

U kunt bijvoorbeeld een advertentie ophangen in de supermarkt of op het prikbord in het buurtcentrum.

Als vrijwilliger aan de slag

Wilt u zelf ook uw steentje bijdragen? Dan kunt u misschien iets doen voor de buurtvereniging, de speeltuinvereniging, de buurttuin, de sportclub, de vrouwenorganisatie of voor het ouderencentrum.

Als vrijwilliger kunt u nuttig werk doen en u krijgt ongetwijfeld veel nieuwe contacten.