Inwoners van de gemeente Beverwijk die vragen hebben over geldproblemen, kunnen terecht bij het wekelijkse inloopspreekuur geldzaken. Tijdens het spreekuur zitten deskundigen van Sociaal.nl en Socius Maatschappelijk Dienstverleners klaar om uw vragen te beantwoorden. Het spreekuur vindt plaats in het Stadhuis.

Heeft u meer hulp nodig? Dan krijgt u een vervolgafspraak.

Het spreekuur vindt elke vrijdag van 10.00 uur tot 12.00 uur plaats in het Stadhuis. Wilt u tussen 10.00 uur en 11.00 uur komen, dan vragen wij u van te voren een afspraak te maken via het Klant Contact Centrum op 0251-256 256. Het volgende uur is een open inloop. Op dezelfde tijd is het inloopspreekuur van het Sociaal team. Hier kunt u terecht met vragen op het gebied van werk, opvoeding, sociale contacten, onderwijs, gezondheid of wonen.

Ook de websites nibud.nl en zelfjeschuldenregelen.nl kunnen u helpen om zelf van uw schulden af te komen. Op www.beverwijk.startpuntgeldzaken.nl helpt u uw inkomsten en uitgaven in balans te brengen.

Schuldhulpverlening

Blijkt uiteindelijk dat een schuldhulpverleningstraject nodig en mogelijk is? Dan brengen medewerkers van Sociaal.nl uw situatie in kaart en treffen een regeling met uw schuldeisers. Een hulpverleningstraject duurt meestal een aantal jaren.

Voor schuldhulpverlening via de gemeente komt u in aanmerking als u (dreigende) schulden heeft die u niet zelf kunt oplossen. Komt u ervoor in aanmerking, dan is de ondersteuning gratis.

Budgetbeheer

Soms is het nodig dat de schuldhulpverleners tijdelijk uw inkomen beheren. Zij zorgen er dan voor dat uw vaste lasten van dit inkomen betaald worden. Elke week of maand krijgt u een deel van uw inkomen om boodschappen van te doen. Dit heet budgetbeheer. Het uiteindelijke doel is dat u uw geldzaken weer onder controle hebt en zonder schulden verder kunt.

Schuldhulp voor ondernemers

Bent u ondernemer en heeft u financiële problemen? Dan kunt u contact opnemen met 155-Help-een-bedrijf. In opdracht van de gemeente Beverwijk helpt 155 ondernemers die het (tijdelijk) moeilijk hebben. Deze ondersteuning is gratis. Meer informatie vindt u op de website van 155.

Organisaties

Schuldhulpverlener

Gemeente Beverwijk

 0251-25 62 56 beverwijk.nlStationsplein 481948LCBeverwijk

Socius Maatschappelijk Dienstverleners Uitgeest

 088-88 76 900 socius-md.nlBurgemeester Nielenplein 61961NVHeemskerk

Juridisch Loket of rechtswinkel

Hulpaanbod

Schuldhulpverlening

Schuldhulpverlening

U kunt een afspraak maken bij het Publieksbureau van de gemeente....

Budgetvoorlichting

Wijzeringeldzaken.nl

Wijzeringeldzaken.nl is de wegwijzer naar betrouwbare informatie...

Hulp bij schulden door maatjes en buddy's

Budgetcoaching

Budgetbeheer

Budgetcoaching: cliënt te ondersteunen op weg naar...

Aanvragen bij de gemeente